De eerste rijles van mijn dochter in Alphen aan den Rijn

Eindelijk is het vandaag dan zover, mijn dochter krijgt haar eerste rijles Alphen aan den Rijn. Elke dag werd er een groot kruis op de kalender gezet, tot de dag dat mijn dochter jarig was. Bij de Alphense Verkeersopleiding is het mogelijk om vanaf de leeftijd van 16,5 jaar met je rijlessen te beginnen, maar dat vonden wij net een beetje te vroeg voor onze dochter. 17 jaar is ook een mooie leeftijd en zeker voor onze dochter. Nadat zij eerst een proefles had gekregen was duidelijk hoeveel lessen zij ongeveer nodig zal hebben voordat zij voor haar rij-examen kon opgaan.  

Vol spanning zaten wij te wachten op onze dochter

De dag van de verjaardag van onze dochter was het wachten op de lesauto met instructeur natuurlijk. Nog voordat deze man uit de auto kon stappen rende onze dochter al naar buiten. Na een korte uitleg door de instructeur reed onze dochter de straat uit.

Ruim een uur later kwam zij weer thuis, vol met verhalen over haar eerste rijles. Ze bleef maar praten over de gezellige instructeur, de goede uitleg over de les en alle dingen die zij tijdens deze les al had geleerd. Niet voor niets heeft deze eerste rijles in Alphen aan den Rijn zoveel indruk op onze dochter gemaakt.