Oorbellen en piercing mogelijkheden

Hoewel we vaak spreken van oorbellen, kun je uiteraard ook op andere plekken van je lichaam sieraden dragen. Dan noemen we het “piercings”, deze lichaamsversieringen kom je overal in de wereld tegen, en ook overal op het lichaam. Soms moet je wel even zoeken… Je kunt tegenwoordig online goedkoop oorbellen bestellen, bijvoorbeeld op Ikbensieraden.nl. Als je wat inspiratie nodig hebt om ze ergens op jouw lichaam te hangen kun je op deze pagina een aantal suggesties vinden. Let op; sommige piercings kunnen behoorlijk pijnlijk zijn!

Je kunt direct oorbellen bestellen op www.ikbensieraden.nl, de leukste webshop om goedkoop oorbellen te kopen.

Oorbellen

Waar kun je gaatjes laten prikken?

Als eerste kun je terecht bij sieraden winkels, veel mensen gaan naar een tattooshop omdat zij daar ook veel ervaring mee hebben. Let er altijd op dat ze hygiënisch te werk gaan en goed weten welke plekken veilig zijn. Als je twijfelt kun je beter een andere plek zoeken. Maar je wilt waarschijnlijk weten waar je piercings op jouw lichaam kunt plaatsen, hier zijn enkele populaire plekjes:

  • Oorlel: Dit is de meest gangbare vorm van een piercing, daarom kennen we allemaal het woord “oorbellen”. Het gaatje is vaak slechts 0,8 tot 1,2 mm groot, maar die is later op te rekken, bijvoorbeeld voor oorbellen die je dwars in de oorlel steekt. Mannen laten meestal maar één gaatje prikken, bij oorbellen voor dames zijn het er bijna altijd twee.
  • Helix: Dit is de bovenrand van het oor, het is een “stoere” manier om oorbellen te dragen die vooral bij tienermeisjes populair is.
  • Neusvleugel: Deze plek is vooral in India populair, ook in Nederland neemt de populariteit toe. Het betreft vaak kleine neusknopjes in de neusvleugel, sommige mensen kiezen voor een neusring in het midden maar dat komt minder vaak voor.
  • Navel: Eigenlijk is de navelpiercing pas twintig jaar populair bij een groot publiek, deze trend heeft wel flink doorgezet. Net als bij oorbellen is het weefsel vrij zacht, het staat sexy bij dames, en de heren laten regelmatig een navelpiercing plaatsen als “test” om later andere lichaamsdelen te piercen.
  • Tong: Deze trend is nog jonger, rond de laatste eeuwwisseling is de tongpiercing populair geworden. Het is niet zo praktisch als standaard oorbellen om te dragen, het heeft voor veel mensen een erotische waarde.

Je kunt bij ikbensieraden.nl/oorbellen-kopen/ goedkoop oorbellen aanschaffen met gratis retourzending. Zo weet je altijd zeker dat je tevreden bent met jouw aankoop. Waar ga jij deze oorbellen dragen?