Een Maxi Cosi is multifunctioneel

Wanneer je denkt dat je een Maxi Cosi maar op één manier kunt gebruiken, dan heb je het mis. Het is namelijk niet alleen geschikt als autostoeltje, maar tegenwoordig kan je er alle kanten mee uit. Je kunt hem gebruiken in de auto en om je kind eenvoudig te verplaatsen door het gewoon te dragen. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om de Maxi Cosi achterop je fietsendrager te zetten, mits je hiervoor een aparte steun voor hebt. Toch zijn er twee dingen waar je alvast over na moet denken voordat je de Maxi Cosi aanschaft.

Het gewicht van je baby

Je hebt veel verschillende soorten Maxi Cosi’s. Niet alleen in naam, maar ze zijn ook gericht op een bepaald gewicht. Er zijn verschillende gewichtsclasses, dus niet elke Maxi Cosi is geschikt voor elk gewicht. Wanneer je deze categorieën ziet, moet je minimaal twee keer een Maxi Cosi aanschaffen. Want ze zijn niet allemaal ingericht van 0 t/m 36 kilo. Je hebt ze namelijk in de volgende categorieën: 0 t/m 13 kilo, 9 t/m 18 kilo, 15 t/m 36 kilo en 0 t/m 18 kilo. Zoals je ziet zit er elke keer een kleine overlap in de gewichten. Hierdoor is het dus mogelijk dat je al tijdig een andere Maxi Cosi aanschaft en niet per se hoeft te wachten totdat je baby aan een bepaald gewicht voldoet.

Het plaatsen op een kinderwagen
Het is heel goed mogelijk om een Maxi Cosi ook te gebruiken op een kinderwagen. Wanneer je dit graag wilt gaan doen, is het verstandig om van te voren te kijken naar wat de mogelijkheden zijn bij jouw kinderwagen. Of wanneer je deze nog moet aanschaffen is het slim om te kijken of het mogelijk is om een Maxi Cosi erop te plaatsen. Vaak zijn ze eenvoudig te bevestigen door een extra setje adapters.