Janod: het merk voor kwaliteitsspeelgoed

Speelgoed
Janod

Graag wil je jullie kennis laten maken met het Franse merk Janod. Net als veel jonge ouders, wilde ik zo min mogelijk plastic speelgoed in huis. Geen lawaai, geen hysterische kleuren maar gewoon mooi en duurzaam speelgoed. Zo kocht ik prachtig speelgoed van hele mooie duurzame merken. Mijn kind dacht er echter anders over en speelde tot mijn grote frustratie het liefst met de plastic rommel uit zo’n kindermenu.

Janod, leuk om naar te kijken maar vooral ook om mee te spelen

Duurzaam

Daar sta je dan als ouder met je principes. Toch bleek er een uitzondering. Het speelgoed van Janod vonden we allebei leuk. Dit kleurrijke speelgoed is mooi om naar te kijken maar vooral ook heel erg leuk om mee te spelen. En daar draait het natuurlijk om bij speelgoed. Van puzzels tot trekdieren en van muziekinstrumentjes tot auto’s, overal werd veelvuldig mee gespeeld. Het werd daardoor echt ons favoriete merk. Bij verjaardagen zeiden we ook steevast: “neem maar iets van Janod mee, dat is altijd goed. En dat was ook zo. Het staat ontzettend mooi op de kinderkamer, het is duurzaam en goed gemaakt en het is ook ontzettend leuk en leerzaam om mee te spelen.

Voor elke leeftijd passend speelgoed

Het leuke vind ik ook dat er bij dit merk voor elke leeftijd wel iets te vinden is. Ook nu mijn kind wat ouder is en naar school gaat. De puzzels worden wat moeilijker en het magnetisch speelgoed over het menselijk lichaam sluit aan bij zijn wens om te leren. Nog steeds is het speelgoed van Janod het enige dat niet opgeruimd hoeft te worden. Dat mag best blijven staan op zijn kamer want het mag absoluut gezien worden. En het plastic? Ach, daar heb ik me inmiddels wel overheen gezet. Want Lego en Playmobil is ook heel duurzaam. Er wordt in elk geval ook flink gespeeld met de lego die vroeger van papa is geweest.